fredag 31 mars 2017

Frekvensomformare funktion

Vi erbjuder frekvensomriktare för den svenska marknaden, från både Danfoss VLT och VACON. Vi levererar tillförlitliga produkter som passar just dina tillämpningskrav. Kontakta någon av oss på Busck? Tveka inte att höra av dig.


Stort återförsäljarnät.

Hitta återförsäljare av elmotorer. Koll på det senaste inom branschen? Ständigt nya saker hos Busck. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


En frekvensomriktare används för att styra en elmotors hastighet för att: förbättra processregleringen. Frekvensomriktning. ABB har frekvensomriktare för motorer från kW till MW.


Vanligaste användningsområdet är för pumpar och fläktar.

Utan frekvensomriktare skulle sådana motorer inte kunna regleras steglöst, utan de skulle endast kunna drivas med det konstanta varvtal som anges av elnätet. En frekvensomformare kopplas in före en motor för att generera en växelspänning som kan anpassas för att möta de hastighetskrav kunden har. Det är nu inte längre ledningsnätet som matar frekvens och spänning till motorn. Genom att ändra spänningens frekvens, kan man steglöst styra varvtal och moment på växelströmsmotorer mycket noggrant.


De inbyggda styrterminalerna, pekskärmsreglagen och den flerspråkiga styrpanelen med kopieringsfunktion ger omedelbart begriplig information gällande aktuell status hos drivenheterna och tydliga felmeddelanden. Våra frekvensomriktare är konstruerade med detta i åtanke och ger dig hög produktivitet och flexibilitet. ABB ger dig de verktyg du behöver för att optimera processer och styrning, vilket resulterar i hög tillförlitlighet och få driftstopp. Först likriktas matningsspänningen i en likriktare till mellanledskretsen. Därefter växelriktas spänning och frekvens ut till asynkronmotorn.


VI har ett stort lager av frekvensomriktare för både fläkt, pump och industri. Vi på Busck erbjuder kostnadseffektiva och energibesparande omriktarlösningar. Utifrån en konstant inmatad växelspänning och frekvens genererar en frekvensomformare en växelspänning som varierar i amplitud och frekvens. Hur fungerar en frekvensomformare?


En funktion för viloläge som automatiskt startar och stoppar omriktaren för att kunna spara energi. En PID-regulator för två zoner med två olika ärvärdessignaler: minimum och maximum. Två olika börvärden för PID-regulatorn.

Du kan välja med en digital ingång. Funktioner för energi-övervakning, trendanalys, systemunderhåll. Menyer som gör frekvensomformaren lätt att hantera samtidigt som den återkopplar all information användaren önskar. Ett elektriskt drivsystem består av frekvensom- formaren, motorn och utrustningen som drivs av motorn. Funktionen ”Firemode” används vid brand för att hålla nödutgångar och lokaler rökfria så länge som möjligt.


Firmode” sätter frekvensomforma- rens funktioner för egenskydd ur spel och ser till att fläkten är igång så länge som möjligt i händelse av eldsvåda, s. Eliminerar behovet av apparatskåp. Multi- funktion Driftsignal, Inställd frekvens uppnåd 0-varvsind. Denna funktion kallas Säkerhetsstopp. En stor del av drifterna på våra anläggningar konstrueras med frekvensomformare. Fördelar är att vi kan optimera varje drift efter behov och minska på elförbrukning.


De elektromagnetiska signaler som frekvensomriktaren ger upphov till, kan spridas och störa annan utrustning i omgivningen. Alla frekvensomformare styrs via bus och med säkert stopp STO från felsäker PLC. Men fjärravläsning av elmätare via elnätet kan exempelvis också påverkas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...