torsdag 20 april 2017

Hur fungerar en jordfelsbrytare

Kvalitetsprodukter till elstängsel, gård och stall. Problem med elstängselaggregat? Stort produktutbud! Ledande tillverkare av elaggregat. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Gratis att använda!

På Clas Ohlson finns alla eltillbehör du kan tänkas behöva. Beställ online idag. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Jordfelsbrytaren fungerar så att den jämför strömmarna i fasen och neutralledaren. Om det finns en skillnad mellan dessa strömmar som är större än det förinställda värdet (I Δ n) löser skyddskretsen ut och bryter strömmen.


Brytaren måste därefter återställas (oftast manuellt) innan den börjar leda ström igen. Hur fungerar egentligen jordfelsbrytare? I olika elcentraler finns det så kallade jordfelsbrytare vars uppgift är att fungera som ett komplement till säkringarna i en elcentral.


Dessa används som säkerhet om en person skulle komma i kontakt med el.

Dens främsta funktion är att rädda liv och förhindra brand om ett jordfel uppstår. Med jord menas, allt från marken som finns runt omkring oss, ute, till metallen om finns på din spis, till betonggolvet som finns inne i huset, eller diskbänken. Hur en jordfelsbrytare fungerar.


Slå på din vattenkokare, strömmen reser genom flex, genom omkopplaren, elementet och återgår tillbaka till källan. Om jordfelsbrytare. En jordfelsbrytare fungerar på principen att det som lämnar ska återvända. I en elanläggning utan läck­ eller felströmmar till jord är summan av strömmarna i fas- och neutralledare lika med noll. Genom att låta dessa ledare gå genom jordfelsbryta- rens summaströmstransformator känner den hela tiden av om det uppstår någon läckström till jord.


Allmänt om jordfelsbrytare. Skillnaden är att rum där det normalt fortfarande kan förekomma ojordade uttag är så kallade ”torra” rum med ett tämligen isolerande golv. Det spelar ingen roll om man har jordade eller ojordade uttag, jordfelsbrytaren fungerar oavsett. Kort, den känner av hur mycket ström som går genom fasledarna och jämför med hur mycket ström som går genom nolledaren om det skulle uppstå en obalans känner JFB av det och bryter omedelbart strömmen. A, hur många poler på jordfelsbrytare?


Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Fördelen med de fast installerade är att de skyddar från centralen, den fast förlagda kabeln, uttaget och ända ut till förbrukaren medan den portabla endast skyddar från uttaget till anslutna förbrukaren. Den skyddar för fel som till exempel en trasig skarvsladd till utomhuspoolen då man ofta går barfota. Detta gör inget annat skydd.


Under detta test fungerar jordfelsbrytarens samtliga funktioner genom en by-pass krets. Syftet med jordfelsbrytaren är att den ska bryta strömmen väldigt snabbt om ett jordfel sker i elanläggningen eller i en ansluten produkt och på så sätt förhindra en brand.

Alternativt kan man använda en sammanbyggd apparat, s. Våra jordfelsbrytare håller som max kA. Jag har en liten fundering, jfb ska ju fungera utan jord. Hur Länge Fungerar spabadet?


Börja med att återställ jordfelsbrytaren igen. Går JFB direkt så får man gå vidare till nummer 3. Om JFB inte löser ut direkt så går du vidare till nummer 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...