Vårt långvariga samarbete med såväl privat som offentlig sektor, miljökontor inkluderat, har gett oss kunskap om vilka instrument som behövs och används med framgång vid livsmedelskontroll. Se vårt stora utbud av produkter inom Insticks- , livsmedelstermometer. Digital instickstermometer för temperaturmätning vid t. Ger snabba mätresultat med hög noggrannhet. Termometern har ett mätområde från -till 2°C och kan ställas in att visa temperaturen i Celsius eller Fahrenheit.
Uppfyller HACCP-bestämmelserna. INSTICKSTERMOMETER LASERSIKTE. Kombinationstermometer med både IR och insticksmätning.
Stort användningsområde - vid laborationer, matlagning, felsökning, framkallning av film m. Stor satsning på mat och dricksvatten vid kris eller krig. Hela Sveriges befolkning ska få mat och dricksvatten även vid kris eller krig. Enligt HACCP-riktlinjer gäller för livsmedel, att temperaturen hålls inom ett temperaturområde under °C och över °C, då det därigenom förhindras att hälsoskadliga mikroorganismer bildas och förökas.
Detta har lett till att verksamheterna har säkerställt att livsmedlen håller rätt temperatur och kunden får en produkt som är säker att äta. Trådlös termometer som visar inomhustemperatur, utomhustemperatur och tid. Eftersom den medföljande givaren är så pass tunn ger den mycket snabba mätningar. Perfekt för mätningar i luft, vätskor, livsmedel, på ytor etc.
Det betyder att den som hanterar livsmedel ska veta varifrån en råvara eller ett färdigköpt livsmedel kommer och hur det har sålts eller transporterats vidare. Temperaturen på maten kontrolleras dagligen med en instickstermometer vilket. Alla livsmedel skall kunna spåras minst ”ett steg bakåt och ett steg framåt” – det sistnämnda med undantag för försäljning direkt till konsument.
För internt bruk, t. Livsmedel som hanteras skall vara korrekt märkta. T– instickstermometer. Den fast anslutna termoelementgivaren av typ K gör detta möjligt. Dessutom kännetecknas instickstermometern av dess korta responstid. Speciellt för servicepersonal, livsmedelsinspektörer och personer som arbetar med livsmedel erbjuder BTen enkel och effektiv metod att ställa fast kärntemperaturen i livsmedel för uppfyllning av HACCP.
BTär även perfekt som stektermometer för professionella eller hobby- kökschefer. Då är det viktigt att den termometer som används uppmäter korrekt temperatur. Inom kontrollområdet personlig hygien kollade vi verksamhetens rutiner att iaktta god hygien. Fokus i detta kontrollområde var hur verksamheterna uppfyller kraven på att använda rena skyddskläder vid hantering av öppna livsmedel.
Risker: Hur troligt det är att en fara, till exempel matförgiftning, inträffar och hur allvarlig skadan blir, exempelvis sjukhusvistelse för kunden på grund av matförgiftningen (faran). Mikrobiologiska faror: Bakterier, svampar, virus. Exempelvis kan det stå i rutinen att temperaturen på mottagna frysvaror ska kontrolleras vid varje leverans men endast dokumenteras skriftligt en gång per vecka. Ofta kan man också behöva tala om hur kontrollen ska göras, till exempel om man ska använda en instickstermometer och mäta i ett livsmedel. En mätare av hög kvalitet för beröringsfri och kontakttemperaturmätning av livsmedel och för övervakning av kylkedjor!
Instickstermometern testo 905-Tär lätt att använda och mycket användarvänlig. Mätvärdena visas mycket läsbart på displayen. Det faktum att displayen kan vridas gör den också lättare att avläsa. Detta är särskilt praktiskt eftersom det betyder att mätvärdena kan avläsas utan problem från många olika vinklar. Klassisk instickstermometer för temperaturkontroll av livsmedel samt vid tillagning.
De tunna och robusta mätspetsarna är dessutom lämpliga även för mindre livsmedel. Denna termometer går inte att ha kvar i ugnen, endast för att ta innertemperaturen på tex. Med den här termometern kan du mäta kärntemperaturen i halvfasta material som exempelvis kött, ost och gelé. Som tillbehör finns bl.
Genom att förvara livsmedel i rätt temperatur minskar man risken att bakterier växer till. Olika livsmedel kan ha olika förvaringstemperaturer. Olika typer av livsmedel ska förvaras åtskilda och övertäckta för att undvika att de blandas och att de blir förorenade.
Du får inte förvara livsmedel direkt på golv eller mark. Det ska finnas avskärmning mot kunder och omgivningen för att undvika förorening av livsmedlen. Vid upphettning av livsmedel till över 70°C avdödats eventuella bakterier, dock kan det fortfarande finnas kvar sporer från sporbildande bakterier.
Det kan leda till att bakterier växter till om nedkylningen tar för lång tid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar