måndag 31 juli 2017

Wifi strålning barn

Wifi strålning barn

Omfattande forskning visar att WiFi sänder ut strålning som är skadlig. Läs mer här och här. På nedan länkar kan du lyssna till experters syn på risken med wifi och trådlös teknik i skolorna.


Wifi strålning barn

Reportage från Kanada med intervjuer med barn som får svåra symtom. Skolinspektionen menar att kommunen inte gjort tillräckligt för att förse barnen med utbildning. Ett trådlös datornätverk använder sig av radiovågor för att koppla upp datorer eller surfplattor mot internet. Strål­säkerhets­myndig­hetens bedömning är att det inte finns några hälso­risker med att exponeras för radiovågor från trådlösa datornätverk. Gravida, barn och ungdomar bör vara särskilt försiktiga.


Ett barn som använder en mobiltelefon absorberar mer strålning och löper högre risk för hjärntumör än en vuxen. Hjärnforskare varnar för strålning – barn skadas av mobilen. Vi snackar babylarm, läsplattor, bärbara datorer, wifi-router och flera andra trådlösa system.


Dessutom exponeras barn och ungdomar passivt för en ökande mängd strålning från allt fler källor, exempelvis mobilmaster som placerats nära skolor och bostäder. En växande kropp är känslig för miljöpåverkan och riskerna med den nya trådlösa tekniken är därför särskilt höga för barn och ungdomar. Mobilstrålning är skadligt för barn , tycker Strålskyddsstiftelsen och pekar på en ny undersökning. Wifi strålning barn. I synnerhet barn som utsätts för mobilstrålning löper ökad risk att drabbas av.


Utan information om riskerna installeras trådlösa datanätverk i både förskolor och skolor, eleverna ges varsin läsplatta eller bärbar dator. I första hand handlar det om oxidativ stress som upprepat observerats i djurstudier. Strålsäkerhetsmyndigheten rekommenderar därför försiktighet vid användning av mobiltelefon.


Wifi strålning barn

Sen alla gifter som finns i våran omgivning och i mat påverkar stora som små (oftast drabbas barn hårdare av detta). Babymonitor-tillverkaren Nova Babycall har utvecklat sin egen teknik som använder sig av både analog och digital signalteknik. Man hävdar att denna teknik ska ge en lång räckvidd samtidigt som den inte använder sig av den pulserande strålning som andra digitala apparater (och babyvakter) gör. Istället tar den endast upp bakgrundsbruset. De 3g- och 4g-nät vi har här i Sverige arbetar på 1–GHz medan de första 5g-näten, som i Umeå, arbetar runt GHz.


På längre sikt funderar man på 5g-frekvenser runt 25–GHz. Det finns 5g-nät i andra länder som använder upp till 4–GHz. Vilka risker finns det med strålning ? Trots endast minuters exponering om dagen under dagar, sågs skadlig påverkan på huden, centrala och autonoma nervsystemet, hormonsystemet, ämnesomsättningen och immunförsvaret. Glöm alla problem med ditt wifi ! Enligt Arbetsmiljölagen ska rektorn på skolan förebygga hälsorisker för att skydda barnen.


Wifi strålning barn

Det skriver Anja Herdesang från Föreningen för Strålskydd i en insändare. För den som vill veta mer om riskerna med strålning , finns det en hel del på nätet att läsa. I över två år har ett syskonpar i sydöstra Sverige inte gått i skolan eftersom deras föräldrar hävdar att de inte tål strålningen från skolans trådlösa nätverk. För egen del är jag noga med att stänga av vårt wi-fi på kvällarna – och att numera använda filten.


Vi kanske borde fokusera på positiva effekter av wifi som innebär att jag t ex kan sitta på Busfabriken och tjata på dem som försöker debattera via wi-fi medan jag server mina barn , vi kanske ska fokusera på att all underbar strålning som finns idag och ger oss fantastiska möjligheter och att många inte känner någonting negativt alls av detta. Strålningen ökar en aning om man sitter vid en uppkopplad dator, men den är ändå svag jämfört med om man använder en mobiltelefon. Mer i artikelserien om strålning. Vi blir hela tiden mer och mer utsatta för elektromagnetisk strålning. Vi använder våra mobiltelefoner i stort sett dygnet runt, streamar underhållning och på det flesta platser finns wifi.


Och även våra barn utsätts redan i tidig ålder. Vi lever allt längre. Detta beror i huvudsak på att vi inte längre dör lika tidigt i stroke eller hjärtinfarkt, medan åldersspecifik dödlighet i cancer tyvärr är rätt stabil. WiFi - trådlöst nätverk byggt med teknik enligt 802. Det är den enda standard som används, så WLAN och WiFi är i praktiken samma sak.


Trådlös bredbandsrouter - en typ av accesspunkt. Apparat som sköter kontakten mellan bredbandsmodemet och datorerna i det trådlösa nätverket. Passar de flesta surfplattor mellan 9-Detta strålningsskydd reducerar 3G och WIFI strålning från surfplattor mot kroppen. Fodralet är tillverkat i mjukt PU-läder och det inbyggda anti-strålningsmembranet omdirigerar strålningen från enhetens baksida och leder istället ut den längs surfplattans sidor iväg från kroppen. Stråldoserna är lägre för barn som måste få strålbehandling.


Det beror på att strålningen kan påverka barn mer eftersom de växer. Ibland går det att välja en annan behandling. Barn och strålning. Olika typer av strålning.


Nästan all yttre strålbehandling ges med joniserande elektromagnetisk strålning. Strålningen skadar vårt DNA och celldelningsfunktionen vilket kan leda till att celldelningen skenar iväg – det vill säga cancer. Man kan jämföra det med vad som sker i Fukushima just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...