torsdag 24 augusti 2017

Använda vanliga kastruller på induktionshäll

Låga priser på kända märken - Se utbudet av grytor här. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda!


Stort utbud av heminredning. I mitten finns ett magnetiskt lager som gör att kastrullen kan användas på en induktionsspis.

Enkelt tips för att kolla om din köksutrustning är magnetisk. Ett enkelt sätt att kolla om kastrullen eller stekpannan är magnetisk är att hålla en magnet mot botten. Om magneten dras mot kastrullen så kan du använda den på din induktionshäll. På en induktionshäll är det alltså bara kastrullerna och stekpannan som blir uppvärm själva induktionshällen förblir sval. Värm aldrig upp induktionsplattan utan att ha en kastrull på ! Använd ej boostern när du använder induktionsplattan, använd medelvärme istället.


Induktionsplattan blir mycket varm!

Låt den svalna innan du diskar den. Diska med varm vatten och diskmedel. Platta eller induktionskonverter designad för att kunna använda vanliga kastruller på induktionshäll. Mellanläggsplattan används också till gasspisar där den funkar som mellanlägg för att få en låg jämn temperatur liksom på vanliga spisar och hällar för att reducera värmen från den vanliga plattan.


Med metallplattan mellan induktionhällen och grytan kan du använda gamla kokkärl på induktion. Dock fungerar inte alla sorts grytor på en induktionshäll. Grytor, stekpannor och kastruller tillverkade av aluminium, koppar, keramik eller rostfritt stål som vanligtvis inte kan användas på en induktionsspis kan nu användas igen! En induktionshäll är enkel att använda då den ger direkt svar om du sänker eller höjer temep. Jag vet inte om jag sett några särskilda induktionskastruller - grejjern är den att man på induktionshällar bara kan använda kastruller med magnetisk botten - det har väldigt många pannor o kastruller man kan köpa oavsett vilken spis man har.


Har man inte induktion så reflekterar man nog inte över det! Så svar JA - självklart! För att kunna laga mat på en induktionshäll krävs att grytorna och kastrullerna är anpassade för induktionshällar.


Många kastruller och stekpannor fungerar på en induktionshäll men inte alla. Följande regler gäller för kastruller, grytor och stekpannor. Gjutjärnsgrytor fungerar utmärkt på induktionshällar.

Många rostfria kastruller har en järnkärna i botten vilket gör att det fungerar bra. Teflonstekpannor och andra non-stick grytor brukar ha magnetiskt järn i botten. De flesta nya kokkärl är som tur är magnetiska, men om du vill fortsätta använda mormors gamla kastrull eller din turkiska kaffepanna har Hovden ett bra tips.


Vi säljer faktiskt även prisvärda induktionsadaptrar. De läggs ovanpå induktionshällen så att kokkärl som inte är magnetiska ändå kan användas. Sveriges största utbud.


Alltid fri frakt vid köp över 4kr, dagars öppet köp och snabb leverans. Varumärken: Le Creuset, Muurikka, Gense, Rörstran Bodum, Landmann, m. Vilka kastruller fungerar på en induktionshäll ? Den enda egentliga nackdelen med induktionshällar är att alla kastruller , grytor och stekpannor inte fungerar. Eftersom induktionstekniken använder magnetism för att värma upp kärlet måste det vara magnetiskt, med en platt botten. Placera induktionsplattan med försiktighet på induktionsspisen, metall kan repa glas. Placera kärlet med innehåll på induktionsplattan innan du sätter på värmen.


Tekniken går ut på att varierande magnetfält från hällen inducerar strömmar i använd kastrull eller stekpanna för att på så vis skapa värme. Använda vanliga kastruller på induktionshäll. Men helst ska kastrullen vara behandlad med något material eller t. Om insidan av kastrullen är i något annat material behöver du inte bekymra dig (vilket är vanligare på grund av induktionshällarna). I många gamla hus finns t. Det går snabbt att värma mat och vatten på en induktionshäll.


Det går lika snabbt att få vatten att koka som i en vattenkokare och reglagen till hällen reagerar lika snabb som en gasspis. Oftast brukar man dela in kokkärlen i två kategorier - fungerar på induktion eller ej. Kastruller för induktionshällar måste ha en magnetisk botten för att fungera. Därav är det viktigt att se till att du köper kokkärl som är avsedda för användning på induktionshäll om du har en induktionshäll, annars kommer dom inte att fungera.


Du kan enkelt testa vilka av dina kastruller, grytor och pannor du kan använda på en induktionshäll. Allt du ska använda är en magnet. Om den kan sitta fast på undersidan av din kastrull så kan du använda det till din spis. Men det absolut bästa resultatet uppnår du genom att använda matlagningsutrustning med 1 järn i botten.


För att vara på den riktigt säkra sidan kan du enkelt undersöka om kastrullen är kompatibel med en induktionshäll genom att hålla en magnet mot grytan. Blir det en kraft mellan magneten och kastrullen kan du använda grytan på en induktionshäll Finns denna symbol på kastrullen betyder det att den kan användas på induktionshäll. Tänk på att om du väljer en induktionshäll kan det hända att du måste ersätta några av dina befintliga grytor och kastruller.


Du kan snabbt kontrollera detta genom att placera en magnet på undersidan av dina kastruller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...