tisdag 1 augusti 2017

Impregnera betong utomhus

Vi har marknadens bredaste sortiment av torrbruk. Våra mest populära torrbruk finns numera även i slitstarka plastsäckar. Ger plana golv med hög ytstyrka. Salt- och frostbeständig.


Beskriv vad som ska göras och få anbud från seriösa lokala byggare.

Ha på flödigt med blandningen och låt betongen suga åt sig någon minut, torka sedan bort överflödet. Låt inte blandningen ligga på längre än så. Då kommer det bli svårt att torka bort överflödet.


Vattenavvisande impregnering är ett mycket kostnadseffektivt och enkelt sätt att förhindra nedbrytningen av betong orsakad av vatten- och kloridinträngning. För att få en vattenavvisande yta som också är beständig mot nötning under lång tid är det viktigt att en stor mängd impregneringsmedel (silan) tränger djupt ner i konstruktionen. Det finns många olika sätt att behandla en bänkskiva i betong.


Det beror först och främst lite på vad du vill ha för utseende på skivan.

Hos oss hittar du många olika ytbehandlingar och alla är livsmedelsanpassade och fungerar både inomhus och utomhus. Impregnering för betong och natursten. För att betongsten ska hålla längre så kan man impregnera stenen med t ex Surfapore C, den går ner i porerna och täpper till och ser till att stenen håller sig snygg länge. Man kan även impregnera natursten för att få fram mer färg i stenen. Behöver du ett ytterst slitstarkt golv, typ djurstallar, så lägger du ett lager BetSil Extra på ytan efter att du behandlat betonggolvet med BetSil.


Det kan gå att förbättra detta med en kiselbaserad ytbehandlig (silan, vattenglas, mm), alternativt en betonglack för utomhusbruk (uretan eller liknande). Dock kan en allt för tät behandling göra att frosttåligheten försämras om det blir vatten stående på ytan. Lacken gör också att infärgad betong får en tydligare och mörkare nyans. Betong är ett hårt och starkt, men också absorberande material.


Det är därför viktigt att du behandlar och underhåller ytan om du vill hålla den snygg. Här visar vi dig de klassiska behandlingarna som du kan välja mellan, allt beroende på om betongen finns utomhus eller inomhus. Tidskriften Betong ges ut av Betong Media AB som ägs till lika delar av Betongföreningen, Svensk Betong och Cementa.


En altan av betong är underhållsfri. Svar: Det blir kanon med en underhållsfri altan, Kurt. Grundarbetet är viktigt.

SurfaPore är en vattenbaserad impregneringsvätska som inte innehåller farliga lösningsmedel. Med nanoteknologi skapas en vattentät yta för cement, fog, natursten, tegel eller konstgjord sten. Resultatet är enastående, en osynlig barriär mot fukt, sprickor, erosion och mikroorganismer! Flexibel UV-resistent betongtaksfärg för utomhusbruk, snabbtorkande, vattenavstötande och duíffusionsöppen. Ger ett optimalt skydd till ditt tak.


Den används som vatten- och smutsavvisande behandling på obehandlad tegelsten, puts, gasbetong (Ytong, Siporex), sugande natursten och liknande underlag. Packa det noga med en markvibrator, även kallad padda. Normalt är det 1- lutning mot avlopp eller terräng som gäller. Innan underlaget spacklas rekommenderas att betongen förbereds med en primer, vilket är en vidhäftningsprodukt för spackel. Observera att samtliga produkter ska vara avsedda för utomhusbruk.


Se till att underlaget är rent och genomtorrt innan nästa steg. Microcement har sitt ursprung från södra Europa. Främst Spanien och Italien där tillverkningen också sker. Denna bruksanvisning gäller vid målning av betong.


Utomhus - Måla obehandlad och tidigare målad betong. CO2) tränger in i betongen och når armeringsjärnet. Billig grundfärg för utomhusbruk hittar du på BAUHAUS. Med skivorna på plats är det dags för att impregnering.


Det gör du för att skivan bättre ska stå emot smuts och vatten. Vi använde oss av Akemi Antifläck Nano-effect. Börja med att se till att ytan är helt torr och fri från beläggningar.


Försök att pressa ihop betongen så mycket som möjligt medan du fyller formen, för då blir betongen kompakt och utan luftbubblor. När du har förslutit formen ska du skaka den ordentligt för att få ut betongen i alla hörn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...