tisdag 29 augusti 2017

Lägeskontroll priser

Lägeskontroll priser

Utstakning och lägeskontroll enligt attefallsreglerna. Kommunen kan kräva detta även om inget tekniskt samråd genomförs. Om du beställer utsättning av både bostadshus och garage, och dessa kan utföras vid samma tillfälle så anses det vara en beställning.


Läs mer på kommunens hemsida om leveranstider och priser. En lägeskontroll är en kontroll av att byggnadens storlek, mått, form, läge i plan och höjd stämmer med startbeskedet. Man kontrollerar om byggnadens storlek, mått, form, läge i plan och höjd stämmer med bygglovsbeslutet eller startbeskedet. I lägeskontroll ingår fyra punkter. Byggnadsnämnden kan kräva detta trots att inget tekniskt samråd genomförs.


Andra tjänster som kommunens mätenhet kan utföra efter beställning är till exempel gränsutvisning (ej rättsligt bindande), höjdutsättning, avvägning m. Tillägg per punkt utöver startavgift: 100: 2. Tillbyggnader max kvm om tillbyggnaden är placerad längre än meter från närmaste fastighetsgräns: procent av avgiften motsvarande lägeskontroll enligt tabell 2. Lägeskontroll (moms tillkommer) Ärendetyp: Avgift i kronor: 2. Håller på att forskar i vad priserna ligger på för fin- och grovutstakning samt lägeskontroll. Främst i Uppland men det är intressant i hela Sverige. Vad har ni alltså fått betala för dessa tjänster och när. Vet att det finns liknande trådar men jag tänkte att svaren endast ska svara beskrivning av tjänst och pris.


Då finns möjlighet att rätta till eventuella fel. Ibland utförs lägeskontroll senare i byggprocessen. Det går bra att ändra eller dra tillbaka en beställning fram till dess att lägeskontroll eller utsättningen är genomförd. I samband med bygglov kan även nybyggnadskarta samt utstakning och lägeskontroll av byggnaden behövas. Priser är inklusive moms.


Dessa tjänster beställer du från lantmäteriavdelningen. Räkna ut din avgift. Avgift för eventuell karta, utstakning och lägeskontroll faktureras från kommunens kart- och GIS-avdelning. Exempel på avgifter för kart- och GIS-tjänster hittar du här på sidan under rubriken Kart- och GIS-tjänster. Reducering av avgift.


Beställning av husutstakning eller lägeskontroll Det är viktigt att en byggnad uppförs på rätt plats. Att börja bygga med fel placering på tomten eller fel höjdsättning kan bli dyrt. Det kan till och med leda till skadeståndsanspråk. Byggherren ansvarar för att huset blir byggt på rätt plats och enligt beviljat bygglov.


Vid utsättning visas läget för byggnaden ut på marken. Avgifter för expediering och kungörelse tillkommer alltid. Planavgift, avgift för lägeskontroll och för extra platsbesök kan tillkomma. Avvikelser mot detaljplanen.


Om ansökan avviker från detaljplanen blir din bygglovskostnad procent dyrare. En kostnad för lägeskontroll tas ut enligt kommunens taxa. Tänk på att priset i listan är exklusive moms. Klicka här för att läsa prislista. Du får sedan din lägeskontroll på en skiss skickad till den e-postadress som du anger i. Få en offert för lägeskontroll , markarbete och utstakning inför ett nytt husbygge.


Våra mätningskonsulter arbetar efter dina önskemål och behov. Varje år när tim- priserna justeras ändras således även prissättningen för husutsättning och lägeskontroll. Här kontrolleras att byggnadens storlek, mått, form, läge i plan och höjd stämmer överens med bygglovsbeslutet eller startbeskedet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...