torsdag 26 oktober 2017

Åtgärda vagabonderande strömmar

Magnetfält från vagabonderande strömmar kan vara så kraftiga att de allvarligt påverkar biologiskt material. Förslag till åtgärd Den viktigaste åtgärden är att den som ansvarar för infrastruktur för annat än eldistribution, som fjärrvärme, fjärrkyla, vatten, avlopp eller liknande, inte skall ha rätt att i samma system transportera el. Det är faktiskt det man gör idag.


Vagabonderande strömmar i fastigheten orsakar olika typer av problem. Nedan visas några av de problem som kan finnas vid en obalans i fastighetens elsystem. Problemen orsakas i de flesta fall av vagabonderande strömmar i fastigheten. Ett kostnadseffektivt sätt att åtgärda strömmarna och därmed problemet är att installera sugtransformatorer.


Obalansen som uppstår orsakar en ökning av magnetfält överallt där strömmen passerar. Desto mer man jordar, desto fler vägar öppnar man upp för vagabonderande strömmar och magnetfält. Obalans i elnätet Obalansen bestämmer hur kraftiga returströmmar som kommer att vagabondera.


Ett idealt balanserat nät innebär att alla tre faserna bär samma strömstyrka, då finns ingen returström i nollan, och inga problem uppstår. Det medför att strömmen kan ta en smitväg via en vattenledning, via fjärrvärmeledningar eller en armering tillbaka till den matande transformatorns nollpunkt. Det finns inga fördelar med vagabonderande strömmar utan det handlar om att välja det minst onda av två onda ting. Jag har ingen aning om hur vattenledningsnätet ser ut hos er, ifall dina rör är galvaniskt sammankopplade med grannens.


Desto större anledning att skydda sig själv om man inte kan hitta och åtgärda källan till det onda. Att förhindra vagabonderade strömmar. Bryt upp kretsen för den vagabonderande strömmen genom att till exempel installera isolerande rördelar i vattensystem. Installera en sugtransformator.


Sötvatten leder ström mycket, mycket dåligt. Att göra en skarv elektriskt isolerande eller byta en bit koppar- eller järnrör mot plast stoppar därför den vagabonderande strömmen. Magnetfält som uppkommer från kraftkablar brukar oftast alstra magnetfält som täcker stora ytor, just p. Det mest kostnadseffektiva sättet att åtgärda dessa magnetfält är att reducera de vagabonderande strömmarna med sugtransformator. De ser då hur det glöder som en svetsloppa mellan kranen och diskbänken. Orsaken är att vagabonderande ström.


Denna har troligen orsakats av en överledning till ett elrör i plåt via en skruv i plåtröret. Rapporten dokumenterar endast det troliga händelseförloppet. Man får istället arbeta med att minska övertonerna.


Istället för att återledas till jord genom neutralledaren eller skyddsledaren har strömmen funnit väg via exempelvis armering, vattenrör, kabelstegar. Strömmen går genom vattnet i vattenrör. I byggnader uppstår magnetfälten oftast på grund av en obalans i elsystemet som innebär att elektriska strömmar tar fel väg tillbaka - s k vagabonderande strömmar.


Problemet uppstår eftersom många fastigheter i Sverige endast har fyra ledare i huvudledningskabeln. TN-S) eller installation av sugtransformator. Sugtransformatorer används för att minska problemen med vagabonderande strömmar (att jordströmmar kan gå fel väg och störa andra kretsar). Man låter drivströmmen gå i serie med primärlindningen och återledningen (nollan) gå i serie med sekundärlindningen.


Svara Nytt ämne Sök i ämne. Energianalyser för att reducera nätavgifterna samt optimera kostnader utförs normalt över en vecka som sedan resulterar i ett åtgärdsförslag. Simulering av magnetfält från vagabonderande strömmar Mikael Persson, Jean Michel Roquette och Yngve Hamnerius, Inst.


Elektro-magnetik, Chalmers tekniska högskola. I detta arbete genomförs simuleringar av de magnetiska fälten, orsakade av vagabonde-rande strömmar i ett hus. Ett sätt att minska problemen med vagabonderande ström är att installera en sugtransforma-tor. En sugtransformators lindningsförhållande är 1:mellan primär- och sekundärlindning, på så sätt tvingas returströmmen tillbaka då ingen spänningsomvandling sker.


Men även kraftledningar, nätstationer, ställverk, skenpaket, elcentraler och hårt belastade elkablar kan ge magnetfält. Reduceringsmetoderna är olika för magnetfältskällorna, exempelvis kan man inte skärma kablar. Voltimum - Voltimum är en portal med verktyg. Prova att flytta sängen så långt bort som möjligt från radiatorer.


I elsystemet kan det uppstå vagabonderande ström kors och tvärs. Dessa sprider sig till jorden för att sedan ta sig tillbaka till transformatorn. När vagabonderande strömmarna rör sig åt alla håll uppstår det magnetfält.


Nedkopplingstavla med signallampa. Föraren ska koppla bort drivströmmen när vissa sektionsgränser passeras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...