tisdag 31 oktober 2017

Strömtransformatormätning

Strömtransformatormätning

Mätning av strömtransformator. Att det behövs strömtransformatormätning beror på att våra elmätare inte klarar av att mäta med korrekt noggrannhet inom de standardiserade normkraven utan att först transformera ned driftströmmen. En mättransformator är en speciell transformator som används för att omvandla en spänning eller ström i en krets till en nivå som kan hanteras av en ansluten mätutrustning. Anslutningsdon STM 4innehåller en strömskena med anslutningsdon för strömtransformatormätning.


ADP 3är avsedd för att ansluta parallella ledare. BeteckningPassar förE-nummer. Bördan är den belastning som strömtransformatorn känner och utgörs oftast av kablar och elenergimätare. Elektroniska energimätare är mätinstrument som används för att bestämma energiförbrukning. Mätarna kan antingen användas för direkt anslutning eller för strömtransformatormätning.


Komplett sats för strömtransformatormätning. Mätaranordning för A och högre ska utföras som strömtransformatormätning. För att komma åt denna sida behöver du vara inloggad och guldmedlem.


Strömtransformatormätning. Mkär en elektronisk elmätare avsedd för spänning- och strömtransformatormätning i klass 2S. Lämplig för stora industrikunder och högspänningsanläggningar som kräver hög klass. Nedsäkring av strömtransformatormätning Vid nedsäkring av anläggning med strömtransformatormätning ska kontakt tas med SHK för beslut om eventuell ombyggnad av mätutrustningen.


Ombyggnad av anläggning enligt ovan utförs och bekostas av kunden. Befintliga strömtransformatorer återlämnas till SHK. Mk6E är en elektronisk elmätare avsedd för spänning- och strömtransformatormätning i klass 2S.


Mk6E är lämplig för stora industri- och högspänningsanläggningar som kräver hög noggrannhetsklass. Elmätaren är fjärravläst och mätarställningen skickas till oss en gång per timme. Söker ett kopplingsschema för LSP-energimätare med strömtransformatorer. Det ska finnas ett tomrör på 16mm² som ska förläggas från fasad till mätplats för kommunikationsutrustningen. Direktmätning Mätanordningar för kunder med mätarsäkring (huvudsäkring) på max 63A ska vara utförd för direktmätning.


För ändring av befintlig servis från 1-fas till 3-fas, eller från luftledning till jordkabel, tas verklig kostnad ut men högst avgift enligt prislistan. Skåpet ska vara försett med bärplatta för mätutrustningen. Denna typ av skåp kan tillhandahållas av Växjö Energi Elnät, enligt gällande prislista. Hanterar tariffer med extern styrning eller tariffer med intern klocka.


LON kommunikation med utökade mätvärden (U, I, P …). Sats för strömtransformatormätning. En sats innehåller skenbryggor inkl. SLD 00 nollklämmor ADC och plomberingskåpa. Kan endast monteras på Kabeldon IP-system spänningslös skena.


Under fliken dokument finner ni en länk till beredningsprogrammet för ABB Kabeldons produkter. En höjning över gräns för strömtransformatormätning (mer än 63A) inte är möjlig. En behörig elinstallatör anlitas för att utföra bytet av säkringen. Elinstallatör anmäler ändringen till oss.


Strömtransformatormätning

För ombyggnad av mätplats och tillhörande kostnader ansvarar kunden. Vid inflyttning debiteras flyttavgift med 2SEK. Gäller ej vid nyanslutning. Debitering av Energiskatt flyttades fr. Elhandel till Elnät.


Vid byte från mätarsäkring mindre än A till mätarsäkring större än A ska mätplatsen byggas om för strömtransformatormätning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...