fredag 3 november 2017

Ackumulatortank

Eftersom en vedpanna vanligen ger mer energi än vad som förbrukas, behövs en isolerad tank som kan lagra överskottet av energin. Det du behöver är ett vattenburet system. Med en bra ackumulatortank kan du få ut mer av din uppvärmning.


Ackumulatortanken står för lagringen av värme och med en effektiv lagring går det åt mindre energi. På ackumulatortank.

Mer information och fakta om värme eller ackumulatortank kommer även att finnas på expansionskarl. Viss kompletterande info gällande fjärrvärme kommer att finnas till ackumulatortank och eventuellt en bit om varmvattenberedare. Funktionen hos en ackumulatortank är enkel och bygger på principen att varmt vatten är lättare än kallt. Varmt vatten från värmepannan pumpas in upptill i ackumulatortanken med hjälp av en Laddomat, samtidigt som kallt vatten hämtas längst ner i ackumulatortanken.


ACKUMULATORTANK FÖR SOL. Om man väljer att installera ett solfångarsystem är en ackumulatortank ett måste, eftersom tillgången på sol inte sammanfaller med värmebehovet. Att välja en ackumulatortank som är konstruerad för solvärme är viktigt eftersom solfångarna skall arbeta mot låga temperaturer för att få en hög verkningsgrad.


Hos oss hittar du ett stort utbud av pannor, värmepumpar, värmeväxlare, golvvärme, radiatorer, fastighetsreglering, vattenpumpar, cirkulationspumpar med mera.

Skaffa dig en varmvattenbuffert med hjälp av en ackumulatortank. För att säkerställa varmvattenkomforten och försörjningen av varmvatten kan en ackumulatortank även användas för lagring av energi från solenergi, uppvärmt vatten från solfångare leds till tanken genom en värmeväxlare. Inkoppling av ackumulatortank. Här hittar du våra ackumulatortankar, som exempelvis passar till våra värmepumpar.


Om ackumulatortanken ska tas in genom trånga passager finns det rektangulära tankar som kan måttbeställas och isoleras på plats. Vid installationer i normala villor kan vi oftast rekommendera våra välisolerade tankar som är utformade för att fungera optimalt tillsammans med våra pannor. Info: Strömsnäspannan AB. Välisolerad ackumulatortank på 5liter av hög kvalitet.


Innerdel och kopplingar av rostfritt stål (AISI 304). Avsedd för dockning mot värmepump. Max tryck bar(2Mpa). Vid användning av elpatron i ackumulatortank med 90mm polyuretan isolering eller mer skall en elpatron med inaktiv del användas.


Vi ser det som självklart att erbjuda skräddarsydda tankar efter dina önskemål gällande höj muffanslutningar och diverse tillbehör. En ackumulatortank med standardmått passar inte för allas behov. Vi hjälper dig gärna att komma fram till vilken ackumulatortank som passar dina förhållanden och behov. Vi har både isolerade och oisolerade ackumulatortankar från två olika tillverkare – Strömnästanken från Strömnäspannan och Akvaterm ackumulatortankar från Kaukora Oy (f.d. Akvaterm Oy).


Vid vedeldning behövs en ackumulatortank för att lagra energin eftersom vedpannan oftast producerar mer energi än man för tillfället kan förbruka.

Combi Heat Värmeprodukter AB. Fyrkantig isolerad 500L ackumulatortank MU -TIV, är en vanligt förekommande ackumulatortank som är anpassad för smala dörrpassager. Klädd med grå PVC-jacka samt lock.


Bästa värmelagringslösningen för alla värmekällor. Värmebaronens ackumulatortankar kan tack vare unika flödesbromsar och skiktplåtar hantera flera värmekällor samtidigt utan att de stör skiktningen i acktanken – och därmed förstör för varandra. Lagra varmvatten med en ackumulatortank från Armatec för att spara både energi och kostnader. Det finns ackumulatortankar för alla behov och ackumulatortankar används ofta för värmelagring, vid vedeldning, då effekten från en vedpanna ska kunna användas under hela dygnet och inte bara då man eldar.


Välj om du behöver en dubbelmantlad ackumulatortank eller ett utjämningskärl. Vill du stapla ackumulatortankar ovanpå varandra väljer du rätt modell för det. Tänk på att matcha tankarnas storlek och antal med en värmekälla som har kapaciteten att värma det lagrade vattnet. Den ackumulerar, dvs sparar, värme och är hjärtat i husets värmesystem.


Till den kan du koppla: Kakelugnspannan, solfångare, värmepumpar, pelletspannor, oljepannor, fjärrvärme. Ja praktiskt taget alla värmekällor kan kopplas till en. Effekten från en vedpanna överskrider husets behov och för att slippa elda under natten. Isolering och plåtbeklädnad-extra tillägg.


Då för värme från solfångare in i tanken genom en värmeväxlare bestående av kopparrör. VP Visa alla produkter Aermec SAP ackmulatortank. Den oktober invigdes vår nya ackumulatortank i Hässleholm med livesänd ljusshow. Invigning av ackumulatortanken Efter fyra år står den nu färdig, vår nya ackumulatortanken på fjärrvärmeverket i Hässleholm.


Alla våra pannor är så effektiva att de måste kopplas till en ackumulatortank (lagertank).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...