torsdag 16 november 2017

Automatsäkring karaktäristik

Automatsäkringar kommer i tre olika karaktärer – B, C och D. En dvärgbrytare eller automatsäkring är en automatisk elektrisk strömbrytare som är avsedd att skydda en elektrisk krets från skador som orsakas av överström och kortslutning. Till skillnad från en säkring som utlöses en gång och sedan måste ersättas, kan en dvärgbrytare återställas (antingen för hand eller automatiskt) för att återuppta normal drift. B- karaktäristik på belysning och uttag då detta ger god selektivitet.


Automatsäkring karaktäristik

Maskiner med hög startström, typ mikrovågsugnar och många grejer i verkstaden kräver ofta C eller t. D för att fungera ordentligt. Kvalitet på olika märken av snickerimaskiner? Säkringsautomater, B eller C karakteristik?


B- eller C-karakteristik ? En automatsäkring är en säkerhetsinstallation som är dimensionerad för färre brytningar under sin livslängd än en strömbrytare. Om man ofta missbrukar automatsäkringen som en strömbrytare kan den alltså få en förkortad livslängd. Med C- karaktäristik (tröga). AUTOMATSÄKRING 1-POL,16A. V~, A Lägg till i inköpslistan.


Karaktäristik : Snabb : Förpackningens storlek:. Kompletterande produkter i samma serie. Vid överlast sker en termisk utlösning och vid kortslutning en magnetisk. Fördelen med automatsäkring jämfört med säkring, som löses ut en gång och därefter. A) för montering på DIN-skena.


De ger en automatisk frånkoppling av strömkretsen vid kortslutning (genom elektromagnetisk snabbutlösning) och överbelastning (med hjälp av termiska bimetallutlösare). De kan dessutom användas för manuell frånkoppling vid underhållsarbeten. C- karakteristik : Induktiva och resistiva laster, mikrovågsugn, motorer, uttag, tvättmaskin, torktumlare etc.


Automatsäkring karaktäristik

Det här är automatsäkringar av högsta kvalitet, som ger ett säkert och effektivt skyd framtagna för moderna bostäder och industri. Här hittar du – 4-poliga automatsäkringar med varierande märkström, brytström och karaktäristik. Vilken typ av automatsäkring du väljer beror givetvis på apparaten den ska användas till.


För pålitligt skydd av kablar och ledningar mot överlast och kortslutning används 1-poliga dvärgbrytare från Hager. Dvärgbrytare 6kA 2-polig B- karakteristik. Jag hittar bara automatsäkringar med karakteristik C (tröga). Elfa Distrelec Sverige har ett stort sortiment av Övriga automatsäkringar.


Godkända som avskiljare. Moduler byggs enligt ett standardiserat mått. Därför fungerar det att blanda moduler av olika fabrikat i samma central. En enmodulsbredd är 1mm.


En tremodulsbredd är 5mm. Exempel: en automatsäkring tar upp en modul i bredd (1mm), medan en fyrpolig jordfels­brytare tar upp fyra moduler i bredd (mm). Termomagnetiska automatsäkringar finns med tre olika karakteristik. Därmed är de lämpliga för alla krav.


De olika områdena och funktionerna visas i de typiska. Av typen dvärgbrytare och godkänd som frånskiljare. Om automatsäkring används skall denna ha motorkaraktäristik ”D”. Kortslutningshållfasthet: kA.


Anslutningsbar area 1-mm².

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...