onsdag 13 december 2017

Byta vägguttag jordat

Handla enkelt och tryggt hos oss. Hos Byggshop kan du köpa premiumvaror till hus, hem och trädgård till grymma priser. Brett sortiment, kända varumärken. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar.


Byta vägguttag jordat

Det är bra för dig och bra för miljön. Allt du behöver när du behöver det. Besök oss i butik eller på ClasOhlson. Jordade vägguttag för högst A får du byta själv. Säkrast är att anlita ett elföretag då felaktiga kopplingar kan innebära livsfara.


Bryt strömmen genom att koppla bort den säkring som uttaget är anslutet till eller slå ifrån huvudströmbrytaren. Byta ett ojordat vägguttag. Du får inte byta från ojordat till jordat uttag själv.


Tänk på att alltid bryta strömmen innan du byter vägguttag. När en elektriker ska byta till jordade uttag måste han bryta strömmen och öppna upp alla vägguttag och strömbrytare. Därefter tas de gamla ojordade ledningarna bort och nya jordade ledningar läggs in. Till sist sätts nya, jordade vägguttag och strömbrytare in. Jag tänkte att eftersom jag utbildar mig till fastighetstekniker och får lära mig grundläggande i många olika yrken då man aldrig vet vad som dyker upp för e. Att byta ut ett eluttag är relativt enkelt och vi tänkte här ge dig en kort sammanfattning av hur du ska gå till väga.


Observera att det inte är tillåtet att byta ut ett ojordat eluttag mot ett jordat , för det krävs en behörig elektriker. Er du Ett jordat vägguttag 1. För att byta till jordade uttag så måste man dra ny, jordad el från den befintliga elcentralen. Du får alltså inte byta uttag från ojordat till jordat på egen hand.


Byta vägguttag jordat

Rådet är - som med all elektricitet - att man tar hjälp. Ska jag byta till vänsterhängd ytterdörr? VÄGGUTTAG , JORDAT 10ST. Lägg till i inköpslistan. För utanpåliggande montering.


Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Att byta ett infällt, jordat vägguttag på högst ampere är ett elarbete som får utföras av privatpersoner själva. Däremot måste man givetvis ha kunskaper i hur man gör.


Alltså får du byta ett jordat uttag själv, men det betyder inte att du bör. Som lekman ska man inte experimentera med avancerade elinstallationer men när det gäller att byta uttag är det faktiskt inte. Att montera uttag felaktigt på det här viset är dessutom kriminellt.


Vägguttag , infällt, jordat , 2. Du får byta uttag OM DU HAR KUNSKAP att göra det. Att montera jordade uttag utan att ansluta skyddsjord bevisar att du saknade kunskap, det är därmed ett brott mot ellagen, som teoretiskt kan ge månaders fängelse. Vi byter sladdar, lamphållare, skyddsisolerar och sätter in. Så byter du ett ojordat och jordat vägguttag. Vi har en taklampa som inte fungerar, då kontakten är ojordad och alla taklampeuttag i lägenheten är för jordade.


Byta vägguttag jordat

Men när jag skulle sätta i kontakten såg jag att det var ett jordat. Ojordad rund till Jordad stickpropp men. Oavsett om du är inomhus, utomhus, i garaget eller under motorhuven så kan du ta hjälp av vårt sortiment med belysning och elinstallationsprodukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...