fredag 1 december 2017

Chademo sverige

Just nu finns det sammanlagt Supercharger laddstolpar i Sverige – mot ChaDeMo. Sammanlagt blir det Supercharger laddstolpar i Sverige. Det är därför det alltid hade funnits några fler CHAdeMO laddpunkter i Sverige än CCS.


CHAdeMO behöll sin ledning ända till början av detta år då CCS plötsligt sprang om i antal installationer. Det är naturligtvis intåget av de nya supersnabba laddstationerna med över 1kW laddeffekt som är orsaken.

De HPC snabbladdare som fanns vid årsskiftet har fått nya kamrater – varav endast klarar CHAdeMO standarden. Fördelen med en snabbladdare är att det kan gå väldigt fort, ca. Sent förra veckan fick de första europeiska kunderna sina ChaDeMo adaptrar.


Laddarna har kontakter för tre standarder: Type CHAdeMO och CCS (Combined Charging System). Bilar med Typ 1- och Chademo -kontakt kan ladda på 230V Schuko, Typ 1-kabel och Chademo -laddstolpar. På varje station finns en snabbladdare med laddplatser.


Köper du en Typ 2-till-Typ 1-kabel kan du även ladda på stolpar med Typ 2-uttag.

Köper du lämpliga adaptrar kan du även ladda från 230V CEE och 400V trefasuttag. Bilar med CCS-kontakt kan ladda på 230V Schuko, Typ 2-kabel och CCS. Sveriges ledande resurs för fakta om miljöklassade personbilar, lätta transportfordon och tunga lastbilar, miljöbränslen samt regler och förmåner för miljöbilar. Karta över laddstationer till elbilar.


Hitta och ladda elbilen på stationer över hela landet. Den kompletta laddkartan finns här. CHAdeMO kan gå samma väg som gamla franska laddkontakten Marechal fick: i början fanns några få laddare med sådan kontakt i Sverige men inga nya har tillkommit på många många år nu.


Kontakttypen är så gott som utdöd med endast laddare kvar i hela Sverige. CHAdeMO är snabbladdningssystemet utvecklat i Japan och tillåter laddning på up till kW. Elbilar som är utrustade med ett Typ 1-uttag kompletteras oftast med ett CHAdeMo -uttag. Finns chademo vstandard som levererar upp till 500kw i teorin men det finns i praktiken inga sådana laddare i Sverige.


Tesla Supercharger. EU har bestämt att CSS ska bli den europeiska laddningen och det är bra att det bara finns en standar kommer underlätta mycket. Voltimum - Voltimum är en portal med verktyg.


CHAdeMO bildades av The Tokyo Electric Power Company, Nissan,.

Med InCharge laddar du elbilen på tusentals laddstationer i Sverige och utomlands. Vi erbjuder också laddboxar för både hem och företag. Dra nytta av det globala nätverket av med likströmsladdningsstationer genom att aktivera hårdvaran och köpa en extern adapter. CHAdeMO -stationer ger laddning med upp till kW eller 1km räckvidd per halvtimme.


Denna adapter finns endast i den europeiska regionen och är speciellt utformad för Model S och Model X. En separat adapter krävs för nordamerikanska, japanska, australiska. Fastmonterad CHAdeMO laddkabel där alla bilar med CHAdeMO uttag kan ladda med en effekt på upp 6kW (likström) Fastmonterad CCS (Combined Charging System) laddkabel där alla bilar med CCS uttag kan ladda med en effekt på upp 1kW (likström) Typ uttag där alla elbilar kan ladda med en effekt på upp kW (växelström). Och dels för att Chademo har kW som maximal laddhastighet. Tiden är beroende av laddförhållanden, inklusive laddartyp och dess tillstån batteritemperatur samt omgivande temperatur vid laddplatsen.


Indikerad snabbladdningstid kräver användning av en CHAdeMo snabbladdare. För att göra din resa genom Europa mer bekväm, har vi sammanställt de främsta tillgängliga laddningsstationerna du kan använda. I översikten hittar du det du behöver för att kunna ladda, samt förslag på laddningsoperatörer i respektive land. Du får rabatter, information och gemenskap med likasinnade.


Ladda innan du går under och inte över om du inte ska köra snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...