måndag 8 januari 2018

Ansluta fiber till router

Sedan måste du ansluta fiber till din router. Min Datorsupport har lång erfarenhet av IT-support och hjälp med hemnätverk med både fiber och ADSL. Det som skiljer mellan anslutningssätten är hur snabba uppkopplingar de kan leverera och vilken hårdvara som krävs för att ansluta. Utöver dessa sätt går det att ­ ansluta till internet via uppringt modem och via satellit.


Medieomvandlaren är ett uttag som du ansluter apparater som du vill koppla upp, tex wifi-router och tv-box, till.

Svar nej, du kan inte splittra upp den inkommande internetanslutning till två routrar med hjälp av en switch. Din isp tillhandahåller i regel en enda ip-adress till en router. Du får ansluta den den ena som en accesspunkt på lansidan av första routern. Koppla router till router - Nätverket - hårdvara.


Ersätta Ownits router (fiberanslutning) med Asus. Din router kan skilja sig från den på bilderna men tillvägagångssättet är detsamma. Vill du hellre läsa en guide scrollar du bara ner.


Högerklicka på denna och leta upp din routers standardnätverk i listan av nätverk.

I rutan som dyker upp skriver du in det standardlösenord du hittade på din router (alternativt i manualen) och klickar på OK för att ansluta till routern. Logga in på din router så kan du byta namn och lösenord på ditt wifi, öppna portar, byta sändningskanal och blockera innehåll. Jämför produkter inom data och tillbehör. Hitta lägst pris på hos Pricerunner.


Nätverkskabel (två stycken om du inte vill surfa trådlöst). Inkoppling till nätet fungerar likartat oavsett om du kör fiber , adsl eller kabel-tv-anslutning. Om du bor i en fastighet med nätverk har du ett nätverksuttag någonstans, där det bara är att koppla in en nätverkskabel och ansluta till routerns wan-uttag.


Många IPTV-abonnenter som tecknar avtal idag får en kombinationsgateway att ­ ansluta alla sina nätverksenheter till. Thomson TG7är ett exempel på en sådan och den är en kombination av trådlös router , triple play-modem och bredbandsswitch. Vi har en massa tips. På telefonidosan kan det finnas ett eller flera uttag för att ansluta en telefonkabel. Routerns frekvenser och skillnaden mellan frekvensbanden.


Trådlösa nätverk går på olika frekvensban antingen via eller GHz. Samtliga routrar och trådlösa enheter stödjer GHz-bandet. Modernare routrar och enheter stödjer även GHz-bandet.


Boxers router stödjer båda dessa frekvensband.

Jag har kabel dragen till övervåningen mellan mina routrar idag så fiber -wan-port på nedre router och sedan lan-port på nedre router kopplad med kabel till lan-port på övre våningen. Samma för mig, skaffade nyss fiber i Sollentuna. Om du fortfarande inte löst det, regga en dator, sen kan du testa med routern. Där går det inte att konkurrera med ljusets hastighet som utnyttjas i en fiber.


Ditt nätverk utgår från mediakonverteraren. Där din fiber kommer in i huset skall de sitta en mediakonverterare. Den omvandlar ljuset i fiberkabeln till en elektrisk signal, med nätverksuttag.


Till den kopplas sedan en router som du kopplar upp din utrustning till. Klicka på pilen längst ner på skrivbordets högra hörn. Fyll i lösenordet, Wireless Key, som du hittar på routerns baksida. Anslut till wifi via Windows 10.


Starta om din router genom att antingen trycka på strömbrytaren på baksidan, alternativt dra ur strömkabeln och vänta några sekunder. Testa ansluta med en annan Ethernet-kabel samt en annan enhet. AC68U och N66U (AP), fiber 500. Det påminner om ett system med en router och en eller flera WiFi-förlängare, men är stabilare och har fler funktioner.


En WiFi-förlängare ökar visserligen nätverkets räckvid men det gör att hastigheten minskar och du måste ansluta till förlängaren manuellt. Mesh-tekniken fungerar på ett helt annat sätt. Jag kör tv med fiber från Telia med tv apparater.


Har tv från lanfrån mediaomvandlaren därefter en switch och sen varsin ethernet kabel till tvns digital box, tycker Telias boxar är bra. På lani mediaomvandlaren har jag internet, direkt kopplat till ac68u. Använder ej Telias router.


Jag flyttar in till ett hus i Januari som har fiber. Jag undrar hur jag kan ha tv-apparater utan att dra en massa sladdar (trådlöst). Alla tv apparater är smart tv. Jag kommer att ha net at once som fiber leverantör och sappa tv kanaler.


Enligt sappa så kostar det att ha extra trådlös tv till varje rum, där den ena tv:n kostar ca 100kr. Så trimmar du din router på bästa sätt Det ger betydligt säkrare åtkomst till ditt nätverk. Detta eftersom det inte stödjs av datorer och mobiler utan wifi 6. Men med tiden kommer du kunna övergå helt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...