fredag 19 januari 2018

Låg temp barn sover

Den inre kroppstemperaturen hos barn och vuxna brukar vara mellan och 3grader. Hudens temperatur kan vara både högre och lägre beroende på hur varmt eller kallt det är i omgivningen. Temperaturen sjunker när barnet vilar eller sover. Mest tillförlitlig blir temperaturen om du mäter den i stjärten (rektalt). Du kan också mäta temperaturen i armhålan, vilket rekommenderas för alla åldrar.


Det går att stänga av ljudet, vilket är praktiskt om man vill ta tempen på ett barn som sover.

Nackdelen med en panntermometer är att det är svårt att mäta ett rörligt barn , men fördelarna överväger. Väljer man att mäta barnets temperatur i barnets armhåla, så är den inte speciellt pålitlig (gör du rätt, så är den ca en grad lägre än i ändtarmen). Lucas har haft feber i helgen, inte sådär jättehög och han har varit helt pigg hela tiden. Igår söndag hade han bara runt 3hela dagen men jag gav honom en dos Ipren till natten för då brukar den stiga.


Ja, låg kroppstemperatur är ovanligt och det kan ha med sköldkörteln att göra. Normalt sett är kroppstemperaturen grader då man är i vila. Kroppens termostat är en sinnrik funktion som ser till att, med undantag för om man får feber vid sjukdom, den inre temperaturen håller sig med en liten individuell variation.


Låg kroppstemperatur kan vara farligt om den hamnar under grader.

Symtomen med utmattning och frossa tyder på att det är något som inte stämmer i din kropp. Symptom som låg kroppstemperatur, trötthet och att man kan sova hur mycket som helst utan att bli piggare, brist på energi, lätt att bli irritera torr hu torr i halsen osv). Men dessa symtom kan ju också lika gärna bero på att det är vinter och mörkt.


Feber är ett vanligt symtom hos barn. I de flesta fall är feber ett tecken på infektion, men barn som har varit mycket aktiva, eventuellt skrikit mycket, kan få lite förhöjd temperatur utan att ha infektion. Om barnet verkar piggt för övrigt behövs inga åtgärder. Vid tecken som längre andningsuppehåll, låg andningsfrekvens, det vill säga färre än andetag per minut, tecken som blekhet eller blå eller grå ansiktsfärg, ska barnet till barnklinik eller barnläkare för akut bedömning.


Förklara varför du tycker det är viktigt att alla sover i sina egna sängar – berätta att du eller din partner har svårt att sova när alla ligger i samma säng. När barnet kommer intassande på natten – led tillbaka till barnsängen. Sitt på kanten eller lägg dig bredvid så att det blir tryggt att somna om. Jag har en fråga om min son som är år gammal nu. Från det att han var år har han haft låg kroppstemperatur både i vanliga fall och när han är sjuk.


Vid års ålder började han att äta bara kött, ägg och broccoli. Köttet ska vara färskt och inte saltat eller rökt. Kriget i Syrien är inne på tionde året. En saknar sin säng.


För barn i alla åldrar gäller att man ska kontakta vårdcentralen om barnet har feber i mer än fyra dagar.

För små barn ska man kontakta vården om barnet är: Under tre månader gammalt och har en temperatur på grader eller högre. Sex månader eller yngre och har en temperatur på grader eller högre. Allmänna åtgärder i alla åldrar.


Ett barn som har feber ska vara hemma för att vila och återhämta sig. Det behöver inte ligga till sängs hela tiden om det mår tillräckligt bra för att leka, men barnet ska ha möjlighet att gå och lägga sig. Låt barnet svalka sig. Avkylning kan vara ett bra sätt att få febern att gå ned.


Alla barn är inte sugna på sådana förändringar, de ligger oftast mest i föräldrarnas intresse. Barnet ska kunna vila. Min första sov ute från att han var några veckor bara tills han var 4år. Inte varje dag efter att han fyllt tre år men om jag gick en promenad sov han i vagnen. Klart det blir kallt att vara ligga i overall.


Hon ligger ju stilla. Min tvååring sover i overall, tossor, vantar, mössa och i en åkpåse, då är han varm och go hela tiden. Generellt sover barn ”varmt”, är de dessutom värmer de varandra en kall natt. Babyenheten består av en kamera, som ska monteras i närheten av barnets säng eller i det rum där barnet brukar sova.


Föräldraenheten har en skärm på vilken man sedan kan se om barnet sover eller är vaket, samt hur det ligger i sängen. Rastlösa ben beskrivs som en okontrollerbar impuls att röra de lägre lemmarna. Det är en orsak till sömnstörningar eftersom muskelspasmerna håller hjärnan konstant vaken.


Det kan ge dig huvudvärk när du vaknar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...