tisdag 28 februari 2017

Magnetröntgen knä

Ibland kallas undersökningen för magnetröntgen, men det är ett felaktigt namn eftersom magnetkameran inte bygger på röntgenteknik. Våra knän består av många delar och det är vanligt att man drabbas av knäbesvär. Magnetröntgen av knä. Genom att göra en undersökning med magnetkamera kan man upptäcka vad som ligger bakom besvären på en mycket detaljerad nivå, och på så sätt sätta in behandling tidigt. MR scanning av knät är en överlägsen teknik som ger en tydlig bild av hela knäleden på mm-nivå.


Ju tidigare man kan ta reda på orsaken till dina symptom desto snabbare kan du få rätt behandling och rehabilitering av ditt tillstånd.

Om du önskar MR-undersökning av båda knäleder – kontakta oss för prisuppgift. Undersökning med magnetkamera (även kallad magnetröntgen ) används för att upptäcka och kartlägga en mängd olika sjukdomar och tillstånd som är svåra att se vid vanlig röntgen- eller datortomografiundersökning. Denna teknik används för att man ska kunna upptäcka, lägesbestämma och klassificera olika sjukdomar och skador hos både människor och djur.


Då undersökning skall göras av en del av en arm eller ben, exempelvis vid undersökning av ett knä, kan detta göras i en mindre magnetkamera. Patienten klär av sig, får hörselskydd och får lägga sig på påvisad plats och i en position som röntgensjuksköterskan instruerar. Om jag kommer till akuten med ett svullet knä. Görs då en magnetröntgen eller bara en vanlig röntgen?


En konventionell röntgen görs nästan alltid som första val av metod vid en fysisk skelettskada.

Ingår skadan som en del av ett större trauma görs troligen en datortomografi (CT) av knäleden samtidigt som en del av trauma-CT´n. Jag har genomgått en magnetröntgen av bäcken, höfter och fotleder. Höger höft har en muskelfästesinflammation som behandlas av och till med cortison i års tid. På vanlig röntgen visade det att höftleden var måttligt sliten.


MR visade inga tecken till artros? Min fotleder har vrickats fler gånger än jag kommer ihåg. Kan man se ”mjukskador” på ett knä:s utsida med magnetröntgen samt hur lång tid tar det att röntga ett knä med magnetröntgen?


På Capio Movements röntgen- och MR -avdelning utför vi kvalitetsundersökningar med toppmodern utrustning. MR-helkropp är vår avancerade magnetkameraundersökning som scannar av kroppens vitala organ, från hjärnan ner till bäckenet. Resultat inom dagar. Välj undersökning Välj genom att klicka på den kroppsdel du vill scanna eller välj i listan till höger.


Sedan väljer du plats för undersökning och fyller i resterande information i kassan. Hej, min sambo har precis gjort en magnetröntgen men hon var tvungen att gå till en idrottsläkare för att få en remiss. Efter att ha varit hos företagshälsovården och bara fått ´vila´ till svars så sökte hon upp en idrottsläkare, de tar en på allvar oavsett elit eller motionär. Nyss gjort en magnetröntgen. Menisk – om stötdämparen i knät och dess skador.


Om du har ont i knät så beror det ofta på en meniskskada. Detta kan ske om du tränar mycket eller om du har vridit knät för långt.

Men knäsmärtor kan även bero på andra orsaker. Nu kan vi även erbjuda MR – Undersökning här via Linköping Health Care! Gällande MR undersökningar har vi numera ett samarbete med Centrum för Medicinsk bildvetenskap och Visualisering (CMIV) där vi gör alla våra MR undersökningar.


En läkare trodde på korsbandsskada. Den andra säger att det kan vara menisken. Men ingen lät 73-åringen få den magnetröntgen som gett klart besked. En motivering: du är för gammal för.


Jag gjorde en magnetröntgen av knät för några år sedan, då åkte jag bara in till typ låret om jag minns rätt. Så jag hoppas att du slipper åka in hela vägen. Son med asperger, adhd och tremor. Men det är helt okej att magnetröntga Zlatans knä tre gånger samma vecka, säger Jan.


Två dagar senare, den första juli fick. Vanliga symptom på meniskskada är huggande smärta i knät när du sätter dig på huk eller vrider knät på något sätt. Aleris Röntgen driver moderna röntgenavdelningar på ett flertal platser i landet.


Det finns även flera test. Vi vill hålla en hög servicenivå med korta väntetider och snabba svar. Vår målsättning är att erbjuda tid till samtliga undersökningar inom vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...