torsdag 20 april 2017

Eluttag usa

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Jämför pris byggvaror. Hitta rätt produkt till rätt pris. I USA används elektricitet med växelspänningen 1Volt som har frekvensen Hz.


För elkontakterna i USA kan det variera vilken strömstyrka som går att ta ut innan säkringen går.

Våra vanliga stickkontakter har två stift. USA har en variant med tre och en variant med två. Standardspänningen i svenska eluttag är 2volt - Hz, men i det amerikanska elnätet används en spänning på 1volt - Hz. Beroende på vilken typ av utrustning du ska använda kan du därför även behöva en strömkonverterare eller transformator. Adapter för amerikanska eluttag.


Det viktigaste att tänka på då du vill använda dina elektriska prylar i USA är skillnaden på nätspänning. I USA så ligger den på 1volt istället för de 2volt som du är van vid från Sverige.

Det betyder att du inte bara kan använda en adapter och tänka att det räcker. Nordamerika och Japan. Obervera att nya polariserade kontakter inte passar i äldre uttag. Reseadapter behövs till eluttag i USA.


Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till USA så måste du ta med en reseadapter, då de i USA använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vad är en reseadapter? En reseadapter låter dig koppla in elektroniska prylar i andra uttag än exempelvis svenska eluttag. USA eller Storbritannien skiljer sig utseendet på eluttagen.


På reseadaptern finns där olika pluggar och beroende på hur avancerad reseadapter man har, desto fler slags uttag går att använda. En resa till USA behöver noggrann planering för här finns mycket att hinna med. Ta flyget till västkusten och uppförsbackarna i San Francisco, hyr en bil och åk längs Highway till Los Angeles och Hollywoo de underbara stränderna i Venice, sväng förbi Las Vegas och spela bort lite pengar, åk helikopter över Grand Canyon och avsluta med en veckas strandhäng i San Diego.


USA:s militärbas 1V. Oman: C, G: 2V: Hz: Pakistan: C, M, G: 2V: Hz: Kontakter och uttag av typ C eller D är vanliga. Dock typ M för luftkonditionering och andra högförbrukare.


Panama: A, B: 1V: Hz: Panama City 1V.

Typ G är inte så vanlig. Låter dig använda svenska, jordade stickkontakter när du besöker Nintendos hemland Japan eller gräver guld i USA. Observera att denna adapter inte omvandlar spänning och frekvenser utan endast ska användas för fysisk kompatibilitet. Om den ska användas i USA måste den kopplas till en transformator där spänningen transformeras upp. Florida är den sydligaste delstaten i USA , och har smeknamnet Sunshine State på grund av det varma klimatet.


Tallahassee är delstatens huvudsta medan Miami-Fort Lauderdale-Miami Beach är den största storstadsregionen. Stickkontakt eller stickpropp, till vardags kallat kontakt eller stöpsel, syftar på han-delen av ett kontaktdon för hushållsbruk. För att sen svara på frågan som tråden handlar om. I ett antal europeiska länder finns det flera olika standarder för både 230V och 400V. Oavsett om du är inomhus, utomhus, i garaget eller under motorhuven så kan du ta hjälp av vårt sortiment med belysning och elinstallationsprodukter.


Vägguttag behöver boendets alla rum. På BAUHAUS hittar du utanpåliggande, infällda, jordade och ojordade uttag i många olika färger som exempelvis svart, vit och silver. Mer än varumärken i snygg design i lager. Vi har specialiserat oss på reseadaptrar till hela världen.


Målsättningen är att ha det bredaste sortimentet av adaptrar, mest information om länders elkontakter och riktigt snabba leveranser. Eluttag , vägguttag och stickkontakter i USA. Ska bo i USA ett år och vill väldigt gärna ta med min dator men har hört att de har mycket svagare ström i sina eluttag. Ni vet ju hur det är, denna ständiga undran.


Behöver jag en adapter på min nästa resa eller inte? Vagabond hjälper dig på traven. Varsågoda – här kommer en adapterguide land för land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...