onsdag 19 april 2017

Tpms däck

Hemlevererade däck förmånligt från vår webbutik. Möjlighet till delbetalning. Köp sommardäck billigare på skruvat. Fri frakt vid köp av kompletta hjul.


TPMS, Tire Pressure Monitoring System, eller aktiv däcktrycksövervakning, innebär att det sitter en sensor inne i hjulet som skickar signal med däckets lufttryck och temperatur som kan läsas av på bilens instrumentpanel.

Hur fungerar TPMS-systemet? Systemet bevakar lufttrycket i däcken och säkerställer att trycket rätt, detta resulterar i minskat koldioxidutsläpp och ökad körsäkerhet. Systemet varnar föraren om trycket i något däck minskar mer än procent från bilens rekommenderade däcktryck eller senast när däcktrycket är mindre än bar. Vilka typer av TPMS kan man ha?


Vissa av TPMS systemen övervakar hjulens rotationshastighet, medan andra har sensorer i däcken för att mäta däcktryck. TPMS-system som övervakar hjulens rotationshastighet kallas för Indirekt TPMS, medan system som mäter själva däcktrycket kallas för Direkt TPMS. Indirekt TPMS mäter inte fysiskt tryck, utan använder program­va­ru­ba­serade system för att utvärdera och kombinera befintliga sensor­sig­naler, till exempel data för hjulhas­tighet, ABS-bromsar, accelero­metrar och drivlina.

När ett däck har lågt tryck rullar det med en annan hastighet än de andra däcken. TPMS är ett tryckövervakningssystem som även kallas för sensor. TPMS varnar dig när däcken knasar sig. Vid ett eventuellt fel så brukar indikatorn lysa på din instrumentpanel i form utav en gul lampa.


TPMS står för Tire Pressure Monitoring System och är ett system för övervakning av lufttrycket i bilens däck. Systemet har som syfte att varna om ett eller flera däck har eller får ett för lågt lufttryck. Om lampan för däcktrycksövervakning TPMS lyser även om du inte har skiftat hjul kan det bero på förändringar i däckets lufttryck. Säkerställ alltid att du har rätt lufttryck i dina däck innan du utför denna procedur. För att veta vilket tryck du skall ha, se instruktionsbok och lägg till bar extra.


Tyre Pressure Monitoring System, TPMS, kallas ett av systemen som använder batteridrivna sensorer i hjulet. Med det här systemet är det viktigt att man alltid sätter tillbaka hjulen på samma ställe när man skiftar från vinter- till sommardäck. Annars förstår inte systemet vilket hjul som är vilket.


Europas största onlineshop för billiga sommardäck, vinterdäck, helårsdäck, bildäck, bildelar med mera. Köp nya däck hos dackonline. Du kan alltid hitta rätt däck och fälgar för alla fordonstyper och däckstorlekar med oss.


Beställ Top Däck för 225.

Lägst priser på Däck billigt Spara pengar nu! Gratis) Leverans Hem till Dig! Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom fordon. Det finns två olika typer av system. Det ena systemet är kopplat till bilens ABS system och det andra systemet bygger på att det sitter en sensor i varje hjul som skickar information om lufttrycket till bilens dator.


Ett för lågt däckstryck påverkar bränsleförbrukningen negativt och därmed ökar även CO2-utsläppen. Syftet med systemet är att begränsa onödiga CO2-utsläpp. Pris TPMS-kalibrering i samband med hjulskifte.


På vissa bilmodeller krävs ändå en mindre omprogrammering av bilens dator. Omprogrammeringen kan du som kund ofta utföra själv via bilens menysystem. TPMS är sämsta val som måste att gå till verkstad efter gör det själv däckbyte blir dyrare men lite billigare att låta verkstad för byte däck och kalibrerar däcktryck från OBD programmet. Har Tpms på min Volvo V60. Dock verkar det vara av en smidigare version där man inte har dessa sensorer ute på fälgarna utan på bilen.


Den läser alltså av däcken på något sätt, och den gör det riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...