torsdag 29 juni 2017

Köpa båt utan ce märkning

Maringuiden Nordic AB. De som har köpt sina båtar av företag som har importerat ska däremot reklamera båtarna. Det är vanligtvis lättare att importera en båt från EU som Tysklan England och Finland.


Mitt svar är alltid detsamma. CE-märkning på båten.

Omärkta båtar har lägre andrahandsvärde. Om du inte kan eller vill ha båten på trailer och sjösätta inför varje åktur behöver du leta båtplats. CE - märkning ett krav.


När du köper en båt eller motor så ska du alltid kontrollera att den inte är efterlyst som stulen. I första hand är det Polisen och Larmtjänst du kan vända dig till när det gäller att kontrollera om en båt är efterlyst. I fallet med båtar som importerats från ett land utanför EU, exempelvis USA så krävs kontroll och certifiering av varje enskild båt.


Importera båt från USA?

Nu får Socialstyrelsen möjligheter att köpa även andra skydd till vårdpersonal. Båtplats eller inte. Anna Varg på Arbetsmiljöverket är inte orolig. Detta gäller också produkter som säljs via Wish och Aliexpress.


Sådana båtar ska stoppas av Tullverket. Om båten redan sålts vidare kan det vara grund för hävning av köpet. Utan märkningen får båten egentligen inte användas i Sverige. Dessutom är det i praktiken svårt att sälja båten vidare.


Innan du köper en begagnad motorbåt har du förhoppningsvis provköra båten och sett till att motorn fungerar. De fyra siffrorna visar vilket allmänt organ som godkänt märkningen. Gäller endast andningsskydd enligt FFP3. Men från och med tisdagen lättas reglerna.


Köp aldrig en begagnad båt utan att kontrollera att säljaren äger rätt att förfoga över båten. Om t ex inte betalt sin säljare eller om båten är pantsatt som säkerhet för ett finansbolag kan du dessutom bli av med båten om det senare visar sig att någon annan person har bättre rätt till den. Initialerna CE står för Conformité Européenne (franska), vilket innebär att Europeiska överensstämmelse.


Du måste dock välja ett anmält organ för processen.

Det finns många företag som kan hjälpa dig i CE certifiering. Motivet var att få en gemensam säkerhetsnivå och regler som tillåter båtar att säljas utan krångel i samtliga länder inom EU. Checklista när du köper en begagnad båtmotor Om du ska ha en inombordsmotor bör du låta en fackman montera in den eller någon som är motorkunnig.


Att de, rent objektivt, lever upp till en viss fastslagen standard. För billiga båtar : Du får ofta massor av bekymmer på köpet, som både kan bli tidsödande och kostsamma. De går inte att försäkra. Säljaren behöver då inte riskera att lämna ut båten utan att få.


Det är så klart ingen köpare som vill köpa en båt bara för. Du berättar om skicket samt eventuella fel och brister. Ni kommer direkt, eller efter lite efterforskning, överens om ett rimligt pris som båten ska bjudas ut för. Ni bokar en tid för att du ska komma in med båten. Så köper du båt utan att riskera att bli av med pengar och köpt båt.


Det är viktigt att kontrollera att säljaren har behörighet att sälja båten. Märket ska sitta på varje produkt som tillverkas. Många importerar billiga USA- båtar och säljer vidare utan. På Adventure båtar sitter den på insidan av akterspegeln.


Flaskan har en unik DNA kod som registreras i en internationell databas, och om stulna. Bokstäverna CE är en förkortning för Conformité Européenne vilket betyder i överensstämmelse med EG-direktiven. När ni köper märkmaskiner till ett värde av minst 10.


Flexibla hyres- eller leasingmöjligheter till låga månadskostnader. Finansiera era inköp av märkmaskiner utan att binda upp kapital eller låsa företagets kreditutrymme. Märkning av textila produkter. Textila produkter ska förses med etikett eller märkning med information om deras fibersammansättning när de tillhandahålls på marknaden. Etiketten och märkningen ska vara hållbar, lätt att läsa, synlig och lätt att komma åt.


I de fall en etikett används ska den vara ordentligt fastsatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...