måndag 11 september 2017

Återuppvärmning av mat

Jämför priser på möbler, trädgårdsutrustning, belysning m. Gratis att använda! Hitta rätt produkt till rätt pris. Det är så sorgligt att det i vissa länder slängs mängder av mat medan människor i andra länder svälter.


Återuppvärmning av mat

För att på ett säkert sätt värma mat kan du hålla följande tips i åtanke: Återuppvärmning bör ske snabbt för att höja temperaturen till °C i mitten av maten. Värm endast den mängd som du kommer att äta. Under sommaren och rötmånaden blir många extra oroliga för att bli sjuka av mat som sparats.


Men Livsmedelsverkets hygienråd gäller året runt, oavsett om det är rötmånad eller inte. Däremot går tillväxten av bakterier snabbare när det är varmt och fuktigt, vilket gör att man behöver vara snabbare med att ställa in kylvaror och matrester i kylskåpet. Att ta med sig matlåda på jobbet är både billigt och smidigt - men viss mat ska du inte värma igen. Kolla listan för att veta hur farlig din mat kan vara!


Reheating livsmedel är ditt bästa vapen i kampen mot mikrober som kan ha vuxit medan livsmedel lagras. Kyl ner maten snabbt Ju kortare nedkylningstemperatur desto färre bakterier! Förvaring av livsmedel är en viktig faktor för att säkerställa att den mat du äter är fortfarande färsk och fullpackad med näringsämnen. Om mat kyls ned tillräckligt snabbt efter tillagning och därefter kylförvaras vid rätt temperatur och skyddas från kontaminering är den säker att äta.


Människan har värmebehandlat sin mat i många tusen år. Syftet är att öka hållbarheten samt förbättra smaken och ätegenskaperna hos den. Tyvärr kan det även bildas ämnen som man inte vill ha i maten. Om det är så att maträtter behöver återuppvärmas ska detta ske snabbt. Det som händer är att det ökar risk för tillväxt av skadliga mikroorganismer som eventuellt överlevt tillagningen.


Observera att exempelvis spenat inte bör återuppvärmas, på grund av risk för förhöjd nitrithalt. Får mat med spenat inte värmas upp igen? Man skall inte återuppvärma mat med spenat eller persilja, lyder ett gammalt råd.


Det är dock farligt bara om man inte sköljer grönsakerna ordentligt eller kyler maten på felaktigt sätt. Färdiglagad mat 8° Mjölk och andra mjölkprodukter 8° Gräddtårtor och bakelser 8° Kött och charkuteriprodukter 8° Köttfärs 4° Marinera gravad eller rökt fisk 4° Färsk fisk som inte är täckt med is, räkor och kräftor 2° Skurna grönsaker (även groddar) 8° Skalad potatis (som inte bereds samma dag) 6° Miljö och. Frystemperatur är minst -grader C. Tillredning av mat TA REDSKAP TILL HJÄLP Undvik onödig handkontakt med livsmedel. Använd alltid redskap då det är möjligt.


Smaka aldrig av maten med fingrarna, använd en ren sked. Riset i din matlåda kan vara farligt. Forskare uppmanar till att kasta alla resterna.


Laga bara så mycket ris som du behöver, säger Preben Vestergaard Hansen. Annars kan det sluta med att du blir rejält sjuk. Mikro med en funktion för återuppvärmning av färdiglagad mat , på några få minuter är maten jämt uppvärmd och redo att avnjutas. Exempel på fler tids- och temperaturprocesser är transport och utleverans. Om du tror att överbliven mat alltid blir tråkig och smaklös när du värmer den på nytt, tänk om!


Vissa ångugnar har till och med ett speciellt program för detta – i Electrolux ångugnar kallas det Uppfräschning med ånga. Serien är speciellt framtagen för återuppvärmning av kyld och fryst mat. Ugnarna för återuppvärmning finns som bänkstående, golvstående och transportabla enheter. Dessa i kombination med ScanBox transportvagnar för att hålla samt distribuera varm och kall mat gör att vi kan hitta den optimala lösningen för er typ av verksamhet.


Värm upp ( återuppvärmning av färsk, stekt fågel) Bakterier i maten dör vid stekning och kokning. Huvudregeln är att mat som innehåller kött, fågel, fisk och ägg ska bli genomvarm, så att temperaturen når upp till minst 75°C. Det gäller även mat som ska sparas till senare användning samt rester som värms. Detta kontrolleras med instickstermometer två gånger per vecka, dokumentation på journal för återuppvärmning.


Vakuumpåsarna kan användas i mikrovågsugn samt i sjudande vatten, perfekt för återuppvärmning av mat. Vi är dedikerade till att ge dig det bästa av mat och dryck med fokus på hälsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...