onsdag 1 november 2017

Medicinsk honung förband

Handla olika förbandstyper online, stort utbud. Bra priser, snabbt och enkelt! Används vid akuta och svårläkta sår, maligna tumörsår, andra gradens brännskador och infekterade sår.


Kan i vissa fall framkalla kortvarig sveda i såret. Honungsförband är bakteriedödande och kan förhindra lukt.

Tunna förband med bra komfort som samtidigt skyddar såret. Honung kom att bli huvudingrediens i de salvor och förband som Hippokrates förespråkade. Senare har vissa forskningsstudier visat att honung kan hämma tillväxten av bakterier och olika svamparter som vi idag vet kan försvåra sårläkning.


Verkar antiseptiskt och antiinflammatoriskt. Eliminerar även lukter från illaluktande sår. Medicinsk honung förband Medicinsk behandlingshonung som appliceras i sår absorberas inte, och honung kan användas även hos personer med diabetes.


Tack vare sin långa isolering från resten av världen och dess öars biogeografi, har Nya Zeeland extraordinär flora och fauna. Alginatet i förbandet har en förmåga att absorbera utan att honungen sköljs bort.

Lägg på ett lager med Activon Tube sårsalva på rengjorda sår och täck med förband. Honungen är renad och sterilisera vilket gör den mycket lämplig att använda i sår. Antibakteriell effekt. Osmotisk verkan som underlättar debridering av död vävnad. Bibehåller en fuktig sårmiljö.


Lägg ett lager direkt på såret eller stryk ett lager direkt på det förband som ska ligga mot såret. Medicinsk honung används idag i sårvård inom bland annat hemsjukvården, men evidensen för honung är inte helt tydlig. Därför görs denna litteraturöversikt med syftet att studera honungens effekter på sårläkning av kroniska sår.


Activon är medicintekniska sårbehandlingsprodukter för hundar, katter, hästar och boskap. Manuka honung helt utan tillsatser. Produkterna används för alla typer av sår. Från ytliga sår på tassar och ben till mer svårläkta och djupare sår på karleder från exempelvis mugg på en häst. Activon innehåller filtrerad och steriliserad manukahonung från Nya Zeeland.


PHMB), jo silver. Gör det ont eller svider MANUKA FILL? Maorifolket använder honungen bland annat som saft, extrakt och inhalant vid matsmältningsbesvär, diarré, kolik, feber, förkylning, urinvägssjukdomar, halsont, ryggont och som lugnande medel.

Och med kompresser gjorda av manuka behandlar de effektivt även brännskador, inflammationer, insektsbett och sår. Mer effektiv än antibiotika. PolyMem är ett unikt multifunktionellt förband designat för att optimera och aktivt stimulera läkningsprocessen.


Alla PolyMem förband innehåller Glycerin, Surfactant F-och Superabsorbent, som effektivt rensar, fyller, absorberar och ger en jämn fuktighet till såret under hela sårläkningsprocessen. Vi använder cookies, för att öka användarvänligheten i enlighet med lagen om elektronisk kommunikation. Gel Sheet rengör, läker och skyddar effektivt olika typer av sår. Skyddar känslig vävnad. Innehåller honung.


Låt förbandet sitta kvar fyra till fem dagar så att såret får läka i lugn och ro. Du behöver inte byta förband om såret läker utan problem. Skrubbsår läker bra med plåster för fuktig läkning till exempel Compeed.


Om såret är infekterat är det inte bra med sådana plåster utan använd då ett vanligt förband. Detta förhindrar bakteriell tillväxt. Förband - Vårdhandboke. När salvan appliceras i ett sår drar den till sig sårvätska från den omgivande vävnaden. Genom detta skapas en fuktig sårläkningsmiljö.


Hydrofobt förband kan minska svamp-och bakterieväxt i såren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...