tisdag 19 december 2017

Ampere watt formel

Kraften är resultatet av den tillgängliga spänningen i kombination med strömmen som överförs, och kallas watt. En enhet som arbetar på ampere vid 1volt förbrukar 3watt (x 110=watt). Ampere multiplicerat med volt=watt. Når et apparat har kørt i et stykke ti har det haft et total FORBRUG af energi.


Jetzt sind wir auch schon bei der Stromeinheit für elektrische Leistung angelangt - nämlich bei der Stromeinheit Watt. Effekten kan beskrivas som energi per tidsenhet eller den takt i vilken energi används.

Watt Effekt mäts i watt (W). Tänk dig en vattenslang: Strömmen, (A), motsvarar mängden vattenflöde genom slangen. Sådan beregner du watt. På de fleste strømkilder er det oplyst hvor mange volt og ampere der er. Eksempelvis bag på dit TV.


Når du kender tallene, kan du regne ud hvor mange watt du bruger. Sambandet mellan spänning, ström och resistans är att ju högre resistans, desto högre spänning krävs det för att leda igenom ström. Hur mycket ström människokroppen leder beror på flera olika faktorer: hur hög spänningen är, hur stor del av kroppen som blir utsatt, hur fuktig huden är, hur strömmen passerar genom kroppen samt om det är lik- eller växelström.

Jag har inte sett någon komplett formel som tar hänsyn till detta temperaturberoende men det kanske beror på att den är olika för olika dioder. Jag tog fram en formel som fungerade bra på en typ av diod men den insatta konstanten kan behöva ändras för andra typer. Jag visar denna formel bara som ett exempel.


Olika spänningskällor har olika spänningar. Ett alkaliskt AA-batteri har exempelvis spänningen V när det är helt nytt. Det är alltså större skillnad (högre spänning) mellan de två polerna i eluttaget än polerna på ett alkaliskt AA-batteri. Men i 3fassystem så får ni räkna: Huvudspänningen x Strömmen x Roten ur ! Namnlösa: Denna omvandling är nödvändig eftersom fotovoltaiska.


Hvor meget blir det i. Insert Watts-hour (Wh) and voltage (V) below and click on Calculate to obtain Amp-hours (Ah). Då vi vet att watt är joule per sekun behöver vi först konvertera tiden till sekunder. Det är nu möjligt att beräkna energin med hjälp av formeln lite högre upp. Ovanstående är inte ovanligt, samma teknik går att applicera på allt som har en effekt , det kan vara solceller, doppvärmare eller en motor.


P er fortsatt effekt, U står for elektrisk spenning (dette måles i volt) mens I står for elektrisk strømstyrke (måles i ampere ). Ohms lag Ohms lag behandlar en beräkning som visar förhållandet mellan volt, ampere och ohm. V = mängden volt I = mängden ampere R = mängden ohm Lagen säger att om man känner till två av värdena så kan man alltid räkna ut det tredje. Alle elektrische apparaten hebben een vermogen, het wattage.


Als je dat deelt door de spanning, het voltage, krijg je de stroomsterkte in Ampère.

Kalkylatorn räknar fram minsta kabelarea med högst volts spänningsfall vid volt (volt vid volt). Studenter används mycket runt om i världen, du kan lösa komplexa problem, ekvationer och formel : vid klick på en knapp. Räkna om lampans märkefekt till kW och ta det gånger antalet timmar den skall brinna.


Det du får då är förbrukningen i kWh. Enheten är uppkallad efter James Watt. Volt = watt ÷ ampere.


När du väl har åtminstone två av de tre informationen (förstärkare, watt och volt) är det att hitta det saknade elementet lika enkelt som att välja rätt formel , ansluta den information du redan har och sedan göra lite grundläggande matematik för att. Konvertera från watt till ampere. Dock bara för att din 2volts uttag har en effekt på ampere betyder inte det är vad din apparat kommer att dra. Formeln du söker är W = jag x E. A volt-ampere (VA) is the unit used for the apparent power in an electrical circuit. Spänningsfallskalkylator.


Om apparaten är li. Räkna ut spänningsfall i kablar vid 20°C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Energiarmband test

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Se...